Københavnsk pres på Tyskland

Pressemeddelelse:

Når overborgmester Frank Jensen møder sin kollega Olaf Scholz i Hamburg på onsdag den 21. maj, handler samtalerne blandt andet om at lægge fælles pres på den tyske regering for en rettidig etablering af de tyske landanlæg ved Femern. Desuden vil han skabe et endnu tættere erhvervs- og klyngesamarbejde mellem København og Hamburg for at fremme væksten.

Københavns overborgmester Frank Jensen og Hamburgs overborgmester Olaf Scholz mødes både under fire øjne og i en offentlig ”Mayor´sTalk” på Hamburg Copenhagen Business Forum i Hamburgs Handelskammer på onsdag.

Tyske landanlæg
Et af temaerne på møderne er infrastrukturudviklingen mellem de to byer: Der er behov for at fremrykke udbygningen af de tyske landanlæg mellem Puttgarden og Lübeck, så de står klar med åbningen af den faste Femern-forbindelse sidst i 2021, og ikke som aftalt i statstraktaten, seks år senere.

”Partnerskabet mellem Hamburg og København er vigtigt for at få sat maksimalt pres på regeringerne i Danmark og Tyskland, så vi kan få en højklasse togforbindelse mellem København og Hamburg via den kommende tunnel under Femern Bælt”, siger overborgmester Frank Jensen.

Sammen med sin kollega Olaf Scholz støtter borgmesteren desuden planer om en ”grøn motorvej” mellem Øresundsregionen og Hamburg. Her skal der være let adgang til el, brint eller andre ikke fossile drivmidler til biler, lastbiler og busser.

Partnerskabet styrkes
Men samtalerne handler også om at styrke erhvervs- og klyngesamarbejdet mellem de to byers erhvervsliv. Her rettes der fokus på at tiltrække flere investeringer til København, ikke mindst på ejendomsmarkedet. Frank Jensen får følge af danske erhvervsfolk, som repræsenterer ejendomsbranchen og virksomheder inden for sundheds- og velfærdsteknologi med fokus på den grønne vækstdagsorden.

”Hamburg-området er en af Europas vigtigste vækstmotorer, der tillige satser på flere af Danmarks styrkepositioner, f. eks. indenfor grøn energi og life sciences. Mere end 18% af Danmarks vareeksport går til Tyskland, og 40% af de danske virksomheder kommer ikke længere end til netop Hamburg. Derfor kan Hamburgs betydning for København næppe overvurderes, understreger Frank Jensen.

Frank Jensens aktive deltagelse på Hamburg Copenhagen Business Forum er udtryk for de stærke bånd mellem København og Hamburg også på erhvervsområdet, hvor det er lykkedes at få tysk og dansk erhvervsliv til selv at drive samarbejdet og integrationen i aksen mellem de to byer.

All rights reserved First Link ApS